Først lagt op 29-04-2018

Senest opdateret 27-05-2024 12:54

 

 

Vladimir Putin ankom til Elysee-paladset for at deltage i et møde i "Normandiet-formatet". Med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, 9 December 2019

Foto (let beskåret): http://www.kremlin.ru/events/president/news/62275/photos. Creative Commons

Også på lavere, nationale niveauer er lederlykken ved at samles tydelig. Lars Løkke Rasmussen præsenterer ny regering, 2010.

Foto: Venstre.dk. Licens: Materialet er fri af ophavsret

 

Når verdensledere elsker

Er kun rigtigt lykkelige, når de over for hele verden kan udveksle kærlighedsytringer med andre verdensledere. ”Privat-Lars” i central rolle.

 

De seneste dage har budt på påfaldende mange berøringer, kys og klap mellem topledere i fuld offentlighed.

Ikke kun mellem Nordkoreas diktator Kim Jung-un og Sydkoreas præsident Moon Jae-in, men også mellem USA's præsident Trump og Frankrigs præsident Macron.

Og lokalt har vi – efter overenskomsterne blev forhandlet på plads – oplevet stærkt positive følelsesudbrud mellem forhandlerne under røde faner og ophidsende tilråb.

Og statsministeren melder, at han er begejstret. Men så vidt vides har Løkke endnu ikke offentligt omfavnet, kysset og nusset nogen i den anledning.

”Men det er kun et spørgsmål om tid,” oplyser overlæge Svend Kjeldsen, som er dansk deltager i et internationalt forskningsprojekt om toplederes følelsesliv.

 

Statslederes kærlighedsproblemer

”Stort set alle verden topledere lider af SGPL, dvs. Syndrom of Great Public Love. De er kun rigtigt lykkelige, når de over for mange mennesker kan udveksle intime kærlighedsytringer med andre topledere, der lider af samme syndrom.”

--- Men hvordan kan det være en sygdom? Det lyder da sundt og rigtigt.

”Det skyldes, at politiske konflikter, atomoprustninger, økologiske katastrofer, krige, Brexit og hvad det altsammen hedder, normalt tvinger dem til at være hårde over for hinanden, når de mødes. Selv om det altså er lykkedes for verdensledere og organisationsledere at få stor magt og ofte optræde over for menneskemasser – hvilket er nødvendigt for at de kan få tilfredsstillet deres særlige kærlighedsbehov – så forhindrer omstændighederne som regel, at de kan omfavne, kysse og nusse hinanden. De er nødt til at lade som om de hader hinanden, eller i det mindste er på vagt. Der er det, der gør deres tilstand sygelig og giver dem syndromet SGPL.”

 

Løkke hjalp projektet

Man venter sig meget af forskningprojektet, som i høj grad trækker på data indkøbt fra Facebook, Google og Twitter.

Kjeldsen lægger ikke skjul på, at projektet skylder Lars Løkke Rasmussen stor tak. Det viste sig nemlig, at Løkkes opdeling af sin person i ”privat-Lars” og ”statsminister-Lars” er helt normal blandt verdens andre topledere. De udfolder sig derfor alle på sociale medier som privatmennesker.

”Ja, det er selvfølgelig lidt kontroversielt at bruge sociale medier som trojansk hest ind i disse menneskers hemmelige indre,” forklarer Kjeldsen.

”Men der er tale om revolutionerende forskning med verdenspolitiske perspektiver. Det har været nødvendigt at trække på disse enestående righoldige kilder, da verdens topledere aldrig har tid til at svare på den slags spørgsmål, og desuden kan de heller aldrig dokumentere deres inderste nær så godt, som disse kilder kan,” slutter Kjeldsen.

 

 

 © Klaus Kjøller