senest opdateret 12-12-2020 10:21:08

 

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Seneste nyt

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

 2005

2004

2003

2002

2001

2000

1999

 

Listen omfatter kun offentlige eller så godt som offentlige arrangementer og ytringer. Af planlagte eller aftalte fremtidige ting bringes stort set intet – af hensyn til faren for hybris. Eksterne links kan være blevet inaktive.

Senest opdateret d. 12-12-2020 10:21:08. ”Seneste nyt”-filen længst til venstre i menuen opdateres – hvis der er sket noget – normalt én gang om ugen, lørdag - søndag.

 

 

Seneste nyt 2005

 

 

Årets begivenheder

 

1/10 05: Lingos lov udkommer

I den anledning spankes jeg kraftigt i Politiken af Leonora Christina Skov. Det bygger på, at hun ikke læser bogen grundigt nok til at opfatte at den på ingen måde er et angreb på kvindekønnet. Tværtimod. Bogen anmeldes i øvrigt generelt udmærket og behandles af mange medier. Ekstra Bladet er særligt interesseret og giver bogen næsten 5 stjerner. Berlingske anmelder over 6 spalter.

 

 


 

1/1 2006: ekspertudtalelse til B.T. med karakteristik af dronningens nytårstale.

 

**

 

31/12 2005: Interview/ ekspertudtalelser i Jydske Vestkysten om statsministres nytårstaler i nyere tid med særligt henblik på Anders Fogh Rasmussens næste nytårstaler. Interviewer (også for nedenstående artikel): Tomas Willemoes, Dagbladenes Bureau.

 

30/12 2005: Interview/ ekspertudtalelser til Vejle Amts Folkeblad om statsministres nytårstaler i nyere tid med særligt henblik på Anders Fogh Rasmussens næste nytårstale.

 

**

 

23/12 2005: Interview i P1 Orientering Aften i om tonen i debatten med udgangspunkt i nogle forfattere, præster, psykologer og fagforeningers indlæg i pressen.

 

**

 

19/12 2005: Notits i Berlingske Tidende, Magasinet, hvor Netværk på godt og ondt anbefales til undervisningsbrug i 9. og 10. klasse. Tanken er at lærere som i årevis har været skrevet op til en lejlighed i Lærerstandens Brandforsikring, nu kan føle sig stærkt motiveret til at undervise i magtmisbrug ud fra bogen. Notitsen er skrevet af Jens Andersen.

 

**

 

December 2005: Er med i ekspertpanelet i RetorikMagasinet nr. 58, 15. årgang som i artiklen ”Otte taler, syv eksperter og en guldmedalje” finder de 3 bedste af otte nominerede ”bedste danske taler”. Desuden indgår i ekspertpanelet bl.a. Bent Pedersbæk Hansen (formand for Modersmål-Selskabet), Niels Finn Christiansen (Institutleder for Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, KUA) og Christian Kock, (professor i retorik ved KUA). Mine udtalelser bruges bl.a. til at begrunde valget af Kong Chr. X’s tale til det danske folk efter Danmarks befrielse (1945) og Thorkild Grosbølls tale 1. søndag efter påske (1988). Disse taler bliver henholdsvis nr. 2 og 3. Førstepladsen får M.C.Lyngsies ”brandtale til kammeraterne i Nykøbing F.” (1925).

 

**

 

18/11 og 25/11 05: Deltager i to udsendelser på Kanal København (en lokal tv-kanal) om globalisering. Optagelserne foregik i juni 2005 i en kolonihave i Gladsaxe. Der kommer i alt 13 afsnit de kommende fredage. De to jeg var med i, havde nummer 3 og 4 og hed ”Den uventede gæst” – som var en DSB-mand som kom med en plante i en stor hvid krukke. Desuden medvirkede bl.a. Anne Grete Holmsgaard. Hver udsendelse varer ca. en halv time: kl. 19-19.30. Andre medvirkende i udsendelsesrækken er bl.a. Louise Frevert, Karen Hækkerup, Morten Helveg Petersen, Christine Antorini, Helle Sjelle, Kamal Qureshi, Manu Sareen. Tilrettelægger: Marco Goli.

 

 

Udsendelsernes koncept (i e-mail til deltagerne): ”En række opinionsdannere og indflydelsesrige personer der har noget på hjerte i forhold til temaet globalisering, og de udfordringer og problemstillinger som dette indebærer for Danmark, vil blive budt på en kop kaffe og en uformel snak om Danmark og den store verden, hvor du, som et globalt orienteret menneske, kan udtrykke dine håb og visioner relateret til temaet.”

 

 

 

**

 

15/11 05: Ekspertudtalelser til Politiken, forsiden af 2. sektion, en artikel af Jens Lenler: ”Sagt med andres ord. Det er en offentlig hemmelighed, et tabu i demokratiet, noget, vi næsten aldrig taler om. Men sandheden er, at mange af de læserbreve, kronikker og personlige taler, vores politikere lægger navn til, ikke er skrevet af dem selv, men af ghostwritere – såsom pressemedarbejdere, HK-sekretærer, praktikanter og studerende. Er spøgelsesskriverier en uskyldig, praktisk foranstaltning? Et stort vælgerbedrag? Eller en ny kattelem, der fritager politikere for ansvar?”

 

**

 

12/11 05: I en anmeldelse i Berlingske Tidende af Georg Metz’ roman ”Et friskt pust” skriver Per Krogh Hansen bl.a. ”Vi befinder os i samme genre som Klaus Kjøller for nylig besøgte med sin spin-doktor roman ”Lingos lov”: Politisk nøgleromanssatire med svagt maskerede kendte mennesker i hoved- og birollerne.” Det var også Per Krogh Hansen som anmeldte ”Lingos lov” som han gav 3 stjerner. Georg Metz giver han én.

 

**

 

8/11 05: I en anmeldelse i Jyllands-Posten af Georg Metz’ roman ”Et friskt pust” hedder det bl.a. ”Den skal vel forestille at være satirisk og minder til forveksling om en anden roman, der lige er udkommet, Klaus Kjøllers ”Lingos lov”. Måske er Metz påvirket?”.

 

Til dette kan tørt bemærkes: Det er svært at blive påvirket af en roman som udkommer få uger før ens egen. I øvrigt vil det kun for funktionelle analfabeter være muligt at forveksle de to romaners indhold og pointer – så vidt jeg kan forstå ud fra anmeldelsens gengivelse af indholdet af Metz’ roman. Det er ikke mindst på denne baggrund beklageligt at Jyllands-Posten endnu ikke har anmeldt Lingos lov. Men ligheden må jo så gå på genren: Begge romaner er satiriske og behandler fremtidige danske politiske forhold.

 

**

 

28/10 05: Weekendavisen, tillægget Bøger, bringer mit svar på Klaus Rothsteins anmeldelse i forrige nr. Overskrift ”Blind tro”. Det svarer i høj grad til min kommentar her >>.

 

**

 

27/10 05: Interview i Universitetsavisen nr. 14. Interviewet er billedannonceret på forsiden og fylder hele side 7 med foto taget foran Christiansborg (det såkaldte ”motorcykelbillede” som B.T. også gerne benytter). Overskrift og underrubrik: ”Helten er lektor. Fiktion og forskning er to sider af samme sag for lektor Klaus Kjøller. Lektoren på Dansk der netop har udgivet sin femte skønlitterære bog, satser gerne sig selv i formidlingens navn.” Interviewer er Lise K. Lauridsen. Universitetsavisen har et oplag på 27.500.

 

**

 

Efterår 2005: Netværk på godt og ondt anmeldes af Ole Rud Nielsen i årbogen Budkavlen (årg. 84, 2005, s. 74-75). Budkavlen er ”Organ för Brages sektion för folklivsforskning och Institutet för nordisk etnologi vid Åbo akademi [Finland]”. Læs uddrag af anmeldelsen og min kommentar >>

 

**

 

25/10 05: Ekspertudtalelser i TV2 Lorrys 19.30-udsendelse i anledning af Gallup-måling der viste at Søren Pind havde en opsigtsvækkende forskel på mandlige og kvindelige stemmer – med forholdsvis få kvindelige – sammenlignet med de andre overborgmesterkandidaters nogenlunde ens fordeling.

 

**

 

22/10 05: Politikens tillæg Bøger bringer mit gensvar til Leonora Christina Skovs svar på min replik til anmeldelsen, se nedenfor. Teksten svarer stort set til min kommentar her >>.

 

**

 

22/10 05: Interview i Ekstra Bladet med kommentarer til hoffets informationschef, Lis M. Frederiksens håndtering af pressen, senest i forbindelse med kronprinseparrets fødsel. Historien var på forsiden: ”Kongehusets spindoktor uduelig: svigter Frederik og Mary” og desuden emne for lederen: ”Kongeligt svigt”.

 

**

 

21/10 05: Lingos lov anmeldes i Weekendavisen af Klaus Rothstein med en flot tegning af Paul Bateman. Overskrift ”Pjatværk”. Se min kommentar her >>

 

**

 

18/10 05: Medvirker i udsendelsen Apropos på DR P1. Et program på 30 minutter som sendes to gange i løbet af eftermiddag og aften. Temaet for denne udsendelse er løgn. Der medvirker også privatpraktiserende psykolog Per Thomsen. Vært og tilrettelægger er Bjarke Stender, DR Århus. Der er bl.a. brugt input til udsendelsen fra min artikel om sandhed >>.

 

**

 

15/10 05: I Politikens tillæg Bøger er der tre debatindlæg i anledning af anmeldelsen af Lingos lov d. 8/10. Foruden ét fra mig som bliver besvaret af anmelderen, Leonora Christina Skov, er det ét fra Bent Jørgensen, Gamlevældevej i Gudhjem. Mit indlæg svarer stort set til min kommentar til anmeldelsen >>. Der er desuden en ret stor annonce for bogen i farver i samme tillæg med citater fra anmeldelsen i Ekstra Bladet af Lars Hørby >>. Debatindlæggene er annonceret på forsiden af tillægget: ”Debat ’Lingos lov’”.

 

 

**

 

14/10 05: Citerede ekspertudtalelser til Jyllands-Posten, rubrikken ”Glashuset” på bagsiden af tillægget KulturWeekend. Rubrikken skrives af Helle Broberg Nielsen. Temaet er ”Kovendinger”, altså det at man æder sine udtalelser eller standpunkter i sig igen – med eksempler fra Jens Otto Krag over Anders Fogh Rasmussen til de seneste ugers ministerjusteringer af udtalelser. Det nævnes også at jeg ”senest har skrevet den satiriske, politiske nøgleroman ”Lingos lov”, som udkom på forlaget Hovedland for nyligt.”

 

**

 

12/10 05: Anmeldelse af Lingos lov i Frederiksborg Amts Avis under overskriften ”En lektors levende fantasiforestillinger”. Anmeldelsen er skrevet af Jonas Hindsholm Bentzen. Det hedder bl.a. at romanen ”er en ret sjov og kun overfladisk spiddende satire over hele dette game [dvs. Christiansborgspillet] – med meget genkendelige hovedroller” og ”at Michael Kristiansen endte i begivenhedernes centrum for nylig, gør heller ikke just bogen mindre aktuel. Men den skal først og fremmest læses for morskabens skyld.”

 

**

 

12/10 05: Anmeldelse af Lingos lov i Berlingske Tidende. Anmeldelsen går over 6 spalter, ca. en halv tabloid-side med portræt af forfatteren. Det hedder bl.a. ”Det er i og for sig meget skægt og underholdende og bestemt ikke uden bid.” Anmeldelsen er skrevet af Per Krogh Hansen.

 

**

 

11/10 05: I MetroXpress i rubrikken ”Det mener de andre aviser om ugens bøger” står Lingos lov øverst med citater fra anmeldelserne i Politiken og Ekstra Bladet.

 

**

 

9/10 05: Ekspertudtalelser til Søndagsavisen om netværk på basis af fodbold. Det hedder bl.a. ”Lektor og forfatter Klaus Kjøller, der sidste år udgav Netværk på godt og ondt, og lige nu er aktuel med den anmelderroste skønlitterære roman Lingos lov, der også handler om netværk, er enig i, at fodbold er blevet et af de vigtigste netværk i samfundet.” Artiklen er skrevet af Morten Herrup Poulsen.

 

**

 

8/10 05: Lingos lov anmeldes i Politiken. Anmeldelsen fylder hele forsiden af bogtillægget Bøger, inklusive tegning. Det hedder bl.a. at det er en ”Politisk satire, der har alt”.

 

**

 

7/10 05: Direkte interview i GoMorgen Danmark (TV2), kl. 7.15 sammen med Hans Engell i anledning af de mange verbale tilbagetog i dansk politik på det seneste. Eva Kjer Hansen, Brian Mikkelsen og Louise Frevert. Interviewer: Cecilie Frøkjær. I en tekst i underkanten af billedet fremgik det at der også lige var udkommet romanen Lingos lov.

 

**

 

4/10 05: Interview om Lingos lov på P3 online.

 

**

 

3/10 05: Lingos lov anmeldes i Ekstra Bladet af Lars Hørby. Anmeldelsen fylder næsten en halv side (5 spalter) og giver bogen næsten 5 stjerner.

 

**

 

1/10 05: Lingos lov. Roman udkommer på Forlaget Hovedland.

 

**

 

21/9 05: Interview i  Jyllands-Posten, tillægget ”Karriere”, side 1. Artiklen hedder ” Netværk: Dating for det daglige brød” og er skrevet af Kirsten Elley. Henvisning til Netværk på godt og ondt.

 

**

 

18/9 05: Ekspertudtalelser til Berlingske Tidende (3 sektion, business, side 6), artiklen ”Kindkyssenes aften. Tidens store buzzword er networking både af den formelle og uformelle slags. En gang om måneden mødes erhvervsfolk til uformel networking i Fossbar, hvor kindkys er en fast del af rutinen. ” Artiklen er skrevet af Nathalie Ostrynski. Reference til Netværk på godt og ondt.

 

**

 

15/9 05: Antologien Hvad er så danskhed? udkommer Forlaget Hovedland. Undertitel: ”11 essays om danskhed i sprog, litteratur og medier.”
Den er redigeret af Torben Fledelius Knap, Morten Nielsen og Jacob Pindstrup. 199 sider, 198 kr. 10 af bidragyderne kommer fra Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet: Erik A. Nielsen, Thomas Bredsdorff, Knud Wentzel, Mie Femø Nielsen, Torben Fledelius Knap, Palle Schantz Lauridsen, Hanne Ruus, Frans Gregersen, Gunnar Syréhn og så mig (kk). Hertil Tore Kristiansen fra Institut for Dansk Dialektforskning.

 

Jeg bidrager med artiklen ”Brugsanvisning for danskhed”

 

Mere om antologiens produktion og modtagelse:

 

To af redaktørerne, Morten Nielsen og Jacob Pindstrup, er danskstuderende. Det har taget næsten to år at få denne antologi bragt frem. Udgivelsen er støttet af Det Humanistiske Fakultet. Ideen til den stammer fra en konference som blev holdt på instituttet i 2003 med Mie Femø Nielsen som initiativtager og et stort energisk hold studenter som arrangører og officials. Flere af bidragydernes artikler bygger videre på deres indlæg på konferencen.

 

Antologien er blevet anmeldt i

 

Jyllands-Posten af Hans Hauge, d. 15/9 05.

Berlingske Tidende af Jens Andersen, d. 17/9 05

Information af Torben Brostrøm, d. 21/9 05

Politiken af Adam Holm, d. 23/9 05.

Weekendavisen af Arne Hardis, d. 23/9 05.

Kristeligt dagblad af Asger Brandt, d. 23/9 05.

 

Én af redaktørerne, Torben Fledelius Knap, er blevet interviewet om bogen på P1 "Læst og Påtalt" med Egon Clausen. Det er ikke blevet sendt endnu; men det kommer. "Læst og Påtalt" sendes vist nok om tirsdagen kl. 14 og genudsendes om lørdagen. Så mon ikke det kommer på tirsdag?

 

Torben F. Knap deltog i programmet "Brunch" på TV2Lorry på torsdag den 29. 10.30-11.30.

 

Desuden har der været en annonce for den et iøjnefaldende sted i Politikens bogtillæg, lørdag d. 17/9 05.

 

Der skal være et arrangement om bogen d. 11/10 2005 kl. 15 på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Njalsgade 120, 2300 København S.

 

 

 

**

 

6/9 05: Ekspertudtalelser til artikel i B.T. i anledning af at kongeparret besøger kommuner på Københavns vestegn og bl.a. aflægger officiel visit i varehuset Bilka. Overskrift: ”Får 13 minutter i ghettoen”, skrevet af Bodil Cath.

 

**

2/9 05: Interview i dagbladet Information i forbindelse med dobbeltsidet feature-artikel om netværkskultur. Overskrift: ”Netværk – option på et muligt venskab”, skrevet af Mette-Line Thorup. Henvisning til Netværk på godt og ondt – og også reference til nogle af anmeldelserne af bogen.

 

**

 

30/8 05: Foromtale af Lingos lov i Ekstra Bladet (jcj). Overskrift: ”Amme-dement justitsmor”. Det hedder bl.a. at justitsministerens (som i romanen hedder Ann Jepsen) ”normalt velsmurte retorik er invaderet af billeder af amme-bh’er og børnepudder. Statsministeren og hans spindoktor på fatte en plan for at redde nationen fra justitsmor.” Romanen genrebestemmes til at være en satirisk nøgleroman.

 

**

 

24/8 05: Ekspertudtalelser til Fyens Stiftstidende, Jakob Moll jmo@fyens.dk, til brug i artiklen ”Ligestillingskampen skal ud i gaderne” i anledning af SF’s plakatkampagne for ligestilling.

 

** 

 

14/8 05: Ekspertudtalelser til Berlingske Tidende med vurdering af politikeres brug af bøsser og lesbiske til at signalere progressivitet og tolerance. I anledning af årets bøsseparade, Copenhagen Pride, med uddeling af bl.a. årets laks til Biskop Kjeld Holm.

 

**

 

13/8 05: Dagbladet Politiken oplyser i tillægget Bøger i en oversigtsartikel om efterårets bogudgivelser (Carsten Andersen) at ”Klaus Kjøller trækker samtiden ind i satiren i romanen 'Lingos lov' om spindoktorernes indtog i det politiske liv”.

**

 

9/8 05: Direkte interview i TV2 Lorry’s formiddagsmagasinprogram Brunch om hvordan man holder taler, herunder især bryllupstaler som det jo er sæson for. Interviewer: Tina Storgaard Petersen.

 

**

 

August 2005: Interview i Eurowoman om taler i anledning af bryllupssæsonen. Artiklen henviser til Aschehougs store bog om at holde tale.

**

 

31/7 05: Interview i Fyens Stiftstidende. Artiklen havde underrubrikken: ”POLITIKERE: De fleste toppolitikere er dygtige til at sælge et bestemt billede af virkeligheden. Nogle af dem er lidt for dygtige, og så nærmer det sig manipulation”. Interviewet handlede altså om de realistiske muligheder for manipulation/påvirkning i dagens politik ud fra nogle udvalgte eksempler. Skrevet af Jakob Moll og Martin Hein.

 

**

 

27/7 05: Det humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet tildeler mig et engangsvederlag med begrundelsen: ”fordi du med din forskning og undervisning i sprog og kommunikation tegner en vigtig profil på faget, ligesom du med flid bidrager til den offentlige debat inden for dit felt”.

 

**

 

23/7 05: Ekspertudtalelser til Kristeligt Dagblad om en provokerende kampagne for begravelsesforsikringer fra Begravelse Danmark.

 

**

 

10/7 05: Ekspertudtalelser til B.T. om den svenske kronprinsesse Victorias fremtræden og udvikling som offentlig person.

 

**

 

7/7 05: Anmeldelse af Netværk på godt og ondt i ErhvervsBladet (landsdækkende dagblad, oplag 103.591, læsertal 197.000). Anmelder er Jens Graff som bl.a. skriver:

 

 

Klaus Kjøllers bog er absolut læseværdig. Den gør aktiv networking mere naturlig, og det bliver også mere og mere vigtigt, at man bliver god til det i en tid, hvor netværkssamarbejde som organisationsform er blevet så vigtigt. I de sidste afsnit af bogen er der et resume med de vigtigste netværksregler. Det er god pædagogik. Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora.

 

 

 

**

 

23/6 05: Interview i ugebladet Femina i forbindelse med tema om løgne (de små hvide og de andre). Den del hvor jeg optræder, har overskriften ”Kommunikationseksperten: Løgn om hårde facts er fatale”. Det fylder det meste af et opslag med et stort billede som er taget på universitetet. Interviewer: Ulla Andersen.

 

**

 

11/6 05: Ekspertudtalelse til Berlingske Tidende i forbindelse med undersøgelse af pressens sprogbrug når de politiske fløje skal beskrives.

 

**

 

11/6 05: På basis af interviewet i Jyllands-Posten (nedenfor) blev jeg interviewet direkte i P1 Morgen og (ikke direkte) i TV2 Nyhederne i alle morgenudsendelser fra og med kl. 8 og også i udsendelsen kl. 12. Endvidere var mine ekspertudtalelser tophistorie på Tekst-tv det meste af dagen igennem.

 

**

 

10/6 05: Interview i Jyllands-Posten med sproglig analyse af det brev hvor ’Aktionsgruppen Grænseløse Beate’ tager ansvaret for at have sat ild til integrationsminister Rikke Hvilshøjs bil. Analysen bruges til at tegne en skitse af afsenderen/ forfatteren. (Det vi i sprogbrugsanalysen kalder ’den implicitte afsender’). Interviewet kom i gang ved at jeg gjorde journalist Carsten Ellegaard opmærksom på de interessante sproglige træk ved brevet da han ringede for at få min kommentar angående forbindelsen mellem tonen i debatten og voldelige aktioner (se nedenfor).

 

**

 

10/6 05: Ekspertudtalelser til Jyllands-Posten angående forbindelsen mellem tonen i den politiske debat og udenomsdemokratiske, voldelige aktioner.

 

**

 

5/6 05: Ekspertudtalelse til Berlingske Tidende i forbindelse med stort interview med Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, i Nordens største avis for homoseksuelle, QX. Her foreslår hun bl.a. at bøsser og lesbiske gennem lovændringer får samme rettigheder som heteroseksuelle og bl.a. kan vies kirkeligt.

 

**

 

Maj 05: Kronikken ”Ulydighed fremmer sundheden” (se nedenfor, d. 7/4 05) trykkes i tidsskriftet Ledelse og uddannelse. Strategisk og taktisk ledelsesniveau i social- og sygehussektoren, nr. 2., maj 2005, issn 1397-1484/1506. Tidsskriftet kommer 4 gange om året. Læs mere på Ledelse og uddannelses netsted: www.ledelseoguddannelse.dk  .

 

**

 

7/4 05: Kronik i Berlingske Tidende: ”Ulydighed fremmer sundheden” med underrubrik: ”Læger, det benytter sig af deres ytringsfrihed til offentligt at kritisere sygehusvæsenet, risikerer fyring. Og det medfører nok sympati, men ingen forbedringer for patienterne. Kun gennem fortroligt samarbejde mellem sundhedspersonale og journalister kan sundhedsvæsenet kontrolleres effektivt”. Begyndelsen er således:

 

 

Niels Høibys nyudkomne bog Råb op og sig stop! Lægers ytringsfrihed i krise (Gyldendal 2005) er lærerig læsning. Tilsyneladende handler den om nogle dygtige, samvittighedsfulde læger, som offentligt har sagt fra over for ”systemets” klart uforsvarlige behandling af patienter. Lægerne er Peter Andreas Krasilnikoff, Jørgen Pless og Tom Skyhøj Olsen, som alle var administrerende overlæger på deres afdelinger på forskellige store sygehuse. Så længe medierne interesserede sig for de enkelte sager, var lægerne beskyttet. Men når medierne kort efter bliver optaget af andre ting, så får de ledende DJØF’er og lægelige kolleger snart verfet de pågældende læger ud…

 

Læs manus til hele kronikken >>

 

 

Kronikken bliver også bragt i næste nummer af Ledelse og Uddannelse.

 

**

 

28/3 05: Udtalelser i B.T.: kommentarer i anledning af anklager mod kronprinsesse Mary for at være ”for meget model”, (angående tøj og styling). Overskrift: ”Kongehuset må også forny sig”.

 

**

 

2/3 05: Direkte interview på P3, Missionærerne, dr-ung. Ugens tema var magt og denne aften fokuseredes på misbrug af magt og manipulation. Henvisning til ’Netværk på godt og ondt. Magtmisbrug for begyndere’. Interviewer: (Poul) Emil Nørlund.

 

**

 

Feb. 2005: Artikel i prent. Avisen i undervisningen, feb. 2005: ”Identifikation og nærvær i udenrigsjournalistikken” med underrubrikken: ”Mange konflikter rundt om i verden er præget af stor monotoni: Historier bliver langtrukne og rummer mange gentagelser, uden at læserne kan øjne en ordentlig ende på dem.” Avisen i undervisningen udkommer 3 gange årligt i et oplag på 10.500 og sendes til lærerne i grundskoler, ungdomsuddannelser og på seminarier. Mere på www.aiu.dk.

 

**

 

18/1 og videre frem mod valget d. 8/2 05 og i dagene derefter: Interview og ekspertudtalelser til bl.a. følgende medier, eventuelt i flere omgange: DR TV-Avisen, DR Magasinet Penge, DR Radioavisen, Go’morgen Danmark (TV2), Jyllands-Posten, Fyens Stiftstidende, TV2Lorry, Sky Radio, P1 Morgen.

**

 

21/1 05: Interview i B.T. i anledning af mobiltelefonselskabers uheldige udtryksmåder da de annoncerede gratis SMS-beskeder i forbindelse med tsunamikatastrofen.

 

**

 

6/1 05: Ekspertudtalelser i B.T. i forbindelse med kongehusenes (de nordiske og det engelske) forskellige offentlige, følelsesreaktioner ved tsunami-katastrofen.

 

**

 

31/12 04 og 1/1 2005: Ekspertkommentarer i B.T. til kongehusets kommunikation i forbindelse med tsunami-katastrofen i Det indiske Ocean. Begge kommentarer illustreres med et billede (taget på ridebanen ved Christiansborg), hvor jeg ligner én der er ude at køre på motorcykel (uden hjælm).

 

**

 

Dec. 2004 – jan. 2005: Artikel om eksamen i Moment, 2. sektion. Feature-Artiklen har overskriften ”Festdag eller pestdag. For at komme helskindet gennem eksamen er det ikke nok at begrave sig i bøgerne. Lektor Klaus Kjøller giver her et par gode tips til seancen ved det grønne bord”. Artiklen fylder ca. to opslag (med tegning og klip-ud-boks med 6 gode råd). Skrevet af Thomas Elmegård som studerer medievidenskab, KUA.

 

Moment er er et ”avismagasin” som ”rapporterer fra studiemiljøet og bringer artikler om livsstil, kultur og videnskab skrevet af studerende på videregående uddannelser”. Det er et kvartalsmagasin som udkommer i 40.000 eksemplarer. Link: www.moment.dk.

 

**

 

5/12 04: Ekspertudtalelser til artikel i Ekstra Bladet ”Mit livs sværeste tale Hvad vil hun mon sige nytårsaften: Lige nu sidder Margrethe og sveder” af Annelise Pedersen.

 

**

 

26/11 04: Ekspertudtalelser til artikel i Ingeniøren: ”Giv dine medarbejdere noget at grine ad. Ledere med humor skaber bedre arbejds-klima, mindre stress blandt medarbejdere og sjovere tal på bundlinjen” af Jonas Langvad Nilsson, karriere@ing.dk.

 

**

 

18/11 04: Direkte interview på P1 – ”anden time” (mellem 7 og 7.30) om 1) den retoriske kamp om den politiske midte og 2) de nye slogans som mange partier netop har lanceret. Den direkte anledning var et debatmøde mellem Pia Kjærsgaard og Mogens Lykketoft som skulle være samme aften. Som oplæg benyttedes forskellige klip med udtalelser om midten fra Mogens Lykketoft, Pia Kjærsgaard og Marianne Jelved.

 

**

 

12/11 04: Interviewes på Bogmessen i Forum, København, BogForum, www.bogforum2004.dk, af Jens Lenler, Politiken, om Netværk på godt og ondt. Kl. 12.00-12.20 på scenen ”Under uret”.

 

**

 

5/11 04: Interview i TV2 Lorry om spin i Københavns Kommune. Interviewet var optaget på gangen på Københavns Universitet Amager. Der var også udtalelser fra et par spindoktorer. Interviewet drejede sig generelt om spin, men kom også ind på Kramer Mikkelsens håndtering af sagen om de 50.000 kr.

 

 

**

 

4/11 04: Forelæsning på Konferencen Spin!, Københavns Universitet Amager, med emnet ”Placeboforståelse og hypervirkelighed”, kl. 13.00-13.30. Mere på www.spindoktor.net.

 

**

 

4/11 04: Direkte interview sammen med Flemming Jensen (bl.a. importør og oversætter af og central skuespiller i ’Spindoctor’) i TV-Avisens morgenflade mellem kl. 7.30 og 8 (ca. 10 minutter i alt). Anledningen var Konferencen Spin! (se ovenfor). Interviewer (og studievært): Morten Schnell-Lauritzen

 

**

 

3/11 04: Direkte interview i sofaen i Go’morgen Danmark (tv2) sammen med Adam Price i anledning af det amerikanske præsidentvalg. Emne: Scenografi og adfærd, mundtlig kommunikation i præsidentdebatterne. Der blev vist 3 klip som vi kommenterede. Sofaen var i dagens (morgenens) anledning opstillet på Copenhagen Marriott Hotel på Kalvebod Brygge. Interviewer: Henriette Honoré.

 

 

Tilbage til toppen.