s

 

KJOELLER.dk NO BULLSHIT

8. januar 2025

 

 

 

 

 

Senest opdateret

08-01-2025

Mest solgte bøger januar måned

Månedens antal solgte til nu:

 

 

7 (6)

 

 

 

1

 

Paperback

2

 

ePub

3

 

ePub

4

 

ePub

5

 

ePub

 

 

Mest solgte bøger seneste måneder

 

december

 

november

 

oktober

 

 

 

 

 

 

NO BULLSHIT

FORSIDER

 

NO BULLSHIT-POLITIK

BEGRUNDES

 

 

BULLSHIT – FORKLARES UDEN BRUG AF BULLSHIT

 

 

MISLYKKET BULLSHIT HITTER PÅ TV

 

 

BULLSHITTETS BEFRIELSESHÆR AF LATTERMILDE UNDERSÅTTER

 

 

KUNSTIG INTELLIGENS PRODUCERER BULLSHIT

 

 

LÆSERBREVE BESVARES UDEN FORFATTER-BULLSHIT

 

 

 

 

 

 

 

Læserbreve besvares uden forfatter-BULLSHIT

 

 

 

 

FORFATTEREN BESVARER LÆSERSPØRGSMÅL 1

 

 

30-08-2024: For cirka 17 år siden stødte jeg på din bog 'Manipulation. En håndbog'. Den gjorde et stort indtryk på mig, med sit provokerende og meget direkte sprog. I dag er jeg en 34-årig voksen mand og dengang har jeg nok været omkring de 17. Det vil jo så sige at jeg gennem halvdelen af mit liv, har gået med kendskab til det perspektiv og de ideer, som blev præsenteret for mig i den bog. 'Netværk på godt og ondt' har jeg også læst en del gange.

Grunden til at jeg skriver til dig er at jeg gerne vil takke dig for dine tekster og din måde at skrive på. Jeg er meget interesseret i den proces der ligger bag at skrive sådanne veludførte værker, som du har formået. Jeg har dine referencer fra litteraturlisterne, samt hvad du ellers har skrevet om at skrive. Men jeg gad rigtig  godt høre mere om hvad der ligger bag dine skriveprocesser.

 

 

07-08-2021: På Facebook spurgte Bent Fausing efter at have læst lektørudtalelsen om Det, jeg aldrig 1

 

 

19-08-2020: Forfatterskabet blev så broget og uoverskueligt på grund af dårlig manipulation og forsømt netværksarbejde 1

 

 

21-06-2020: I forbindelse med foromtalen af ”2020 Arbejde i fremdrift” har jeg modtaget spørgsmål fra læsere. Og fra grammatiklærere. Tak for dem alle sammen. Jeg besvarer de mest presserende nedenfor. 1

 

 

10-01-2020: Kæmper for at gøre mine tekster maksimalt udholdelige for mig selv 1

 

 

11-05-2019: Gør Sass’ sygemelding det lettere eller sværere for ham at indrømme forfatterskabet til ”Den hemmelige socialdemokrat”? 1

 

 

14-04-2019: Aktuelle pressehistorier får køber til at genoverveje køb af romanen ”Algoritmen som åd sin skaber”?

 

 

07-03-2019: Vi læsere må lede forgæves efter omtaler og anmeldelser af dine romaner. 1

 

 

06-11-2018: I anledning af det amerikanske midtvejsvalg bringes: Frække læserspørgsmål og artige forfattersvar om Den politiske komedie 1

 

 

31-10-2018: Så køb dig dog nogle venner! 1

 

 

21-09-2018: Efter Groft sagt 1

 

 

23-07-2018: Hvad har du lært af alle dine fejl? 1

 

 

31-05-2018: Du kender alle teknikkerne, så hvorfor skovler du ikke bare dine bøger ud over disken? 1

 

 

08-05-2018: Er du Babette? 1

 

 

25-04-2018: Femhundredeoghvidkål på bibliotekernes hitliste 1

 

 

14-04-2018: Pæn stille pige 1

 

 

11-04-2018: På bestsellerlisten 1

 

 

10-04-2018: Gamle bøger som ny 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak, fordi du spørger, for det får mig til at tænke over ting som jeg ellers ikke har tænkt nærmere over. Det enkle svar er, at jeg siden jeg var ca. 20 år har satset på at blive forfatter. Men ikke bare en forfatter som skrev bøger. En forfatter som solgte bøger.

 

Da jeg så ved mødet med universitetet hurtigt indså at filosofi, som jeg studerede de første 3 år på universitetet og har som bifag, var brødløst, valgte jeg danskfaget, som i høj grad handler om danske forfattere, altså sådan én som mig, mente jeg selv allerede dengang. Selvom jeg aldrig havde fået noget antaget hos et forlag. Og allerede dengang havde James Joyce og Samuel Beckett som mine litterære inspiratorer. (Det eneste, jeg havde fået udgivet, var et langt, John Lennon-inspireret, fiktivt interview med en reaktionær professor i studenterbladet Q, 1968).

 

Og et par år senere blev jeg så ansat på universitetet ved danskfaget efter at have skrevet et absolut ikke-litterært, sprogvidenskabeligt speciale med titlen Sætningsskemaernes Teori. En skitse til en analytisk beskrivelse af dansk syntaks. Og et par år senere udkom så min første bog, Vælgeren og partiprogrammerne, og blev en pæn faglitterær succes.

 

Hvis du ser spalte 4 i oversigten over bøger i mit forfatterskab, så fremgår det at jeg i løbet af forholdsvis få år (1973 – 96), havde afprøvet stort set alle mere eller mindre akademiske boggenrer. Og det havde lært mig, at jeg især tændte på genre-eksperimenterende, formidlende fagbøger som – ud over Manipulation I. En håndbog -- omfattede Sprogets vej til sindets fred I, Snyd ikke dig selv ved eksamen I, Skriv bedre opgaver I. Og den humoristiske roman Aktiv seer eller: Hvordan jeg lærte at elske politikerne. Alle bøger som havde scoret pæn omtale og/ eller godt salg.

 

Alle disse bøger havde også lært mig at det, der vækker pressens interesse for mine bøger, er, at jeg optræder som oprørsk universitetslektor. Universitetslektor, fordi det sikrer bøgernes faglige kvalitet. Oprørsk, fordi bogen så har en klar, kontroversiel pointe som det er let for journalister at interviewe mig om, og anmeldere at tage stilling til.

 

Men aldrig et bittert, hadsk oprør. Altid oprør med let til fræk, respektløs humor, som det passer sig for en oprører som kæmper for det gode = læsernes livskvalitet og evne til at overleve.

 

Oprørsrollen og appetitten på at udfolde mig på grænsen mellem de interne faglitterære genrer og formidlende genrer til befolkningen havde jeg tidligt hentet på universitetet hos professor i dansk sprog, Erik Hansen. Ham kan jeg aldrig takke nok for inspiration til – som universitetsansat -- at turde kaste mig ud i provokerende fagbøger til almindelige mennesker. Jeg har altid følt at de udadvendte bøger jeg skrev, simpelthen var en mere provokerende udgave af en danskfaglig tradition som han var ophavsmand til.

 

Det korte svar på dit spørgsmål om hvad der ligger bag mine skriveprocesser, da jeg skrev bøgerne Manipulation og Netværk på godt og ondt, er, at jeg intet problem har med at spille denne oprører dag efter dag i de mange måneder det tager at lave bøgerne. Jeg synes det er skægt, og glæder mig mere og mere til at blive færdig med bogen, fordi min tro på at have ramt den produktive balance mellem saglighed, brugbare råd og inspirerende humor vokser dag for dag. Og hertil kommer, at min redaktør på disse to bøger og mange andre bøger, Poul Henrik Westh, var enestående til at få mig til at skrive ting som jeg næppe havde turdet gøre alene.

 

Det helt korte svar er måske, at hverken universitetet eller den litterære institution nogensinde har fået pillet mit oprør ud af mig. Et oprør som formentlig skyldes, at min mor tidligt lærte mig at jeg var noget særligt. En kærlig indoktrinering som stadig holder. Jeg er derfor aldrig faldet rigtigt til patten nogen steder efter min mest spæde barndom. Men begge institutioner har været nødvendige som grundlag for det oprør som jeg har udført med enhver af mine faglige og fiktive bøger. Så jeg er dybt taknemmelig over for begge. Læs eventuelt mere om det i Det, jeg aldrig kan gå ud med. Mit forfatterskabs uanstændige dagbog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk no bullshit er først lagt op i 2024, senest opdateret 08-01-2025 12:47:58

 

 

© KLAUS KJØLLER