Først lagt op 28-07-2015,,senest opdateret 12-11-2021 17:56:48

KølletæppebankEkstra:

Den afslørede socialdemokrat

Forlagsdirektør Jakob Kvist og Henrik Sass Larsen (S) bør læse e-bogen ”Hvem skrev Den hemmelige socialdemokrat?” og se i øjnene, at deres bogs forfatter ikke mere kan kaldes hemmelig. Og det er heller ikke spor hemmeligt, at han ikke er hemmelig, for det har fremgået af i alt 17 Groft sagt’er i Berlingske.

 

 

 

Hvem skrev ”Den hemmelige socialdemokrat”? (e-bog), KJOELLER.dk 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BT fortæller i dag (28-07-2015) i artiklen ”Forsker: Sass bag skandalebog” om indholdet af min e-bog ”Hvem skrev Den hemmelige socialdemokrat?” (SAXO.com 2014 med senere opdateringer). Og gennem Socialdemokraternes pressetjeneste oplyser Sass ifølge artiklen, at han er bortrejst på ferie, men at han ”absolut intet har med tilblivelsen af ”Den hemmelige socialdemokrat” at gøre.” Forlagsdirektør Jakob Kvist, People’sPress, interviewes kort og meddeler, at han ”naturligvis ingen kommentarer [har] til, hvem ”Den hemmelige socialdemokrat” er. Men jeg vil sige, at Klaus Kjøller flere gange har udtalt sig sikkert og med stor autoritet om forskellige navne. Det er ikke første gang, at han med stor sikkerhed udpeger en eller anden til at være forfatteren.” Og Kvist fremstiller min udpegning af Sass som endnu et gæt efter flere andre gæt.

Link til BT.dk: Forsker slår fast: Sass er den hemmelige socialdemokrat.

Link til BT.dk: Ekspert står fast trods hug for Sass-påstand: Dybt godnat at kalde det et letsindigt gætteri.

Det er alt sammen efter bogen, at forfatter og forlægger må sige sådan. Men Kvists påstand om, at jeg nu igen gætter løs, er grov manipulation. Den eneste anden kandidat, jeg har peget på, er Rasmus Prehn. Men det var et skud fra hoften, inden jeg havde haft mulighed for at studere bogen grundigt. Jeg blev op til udgivelsen d. 10-02-2014 af en journalist spurgt, hvem jeg troede, forfatteren var. Mit gæt var – som de flestes på det tidspunkt – Prehn. Det fremsatte jeg bl.a. i TV2 News, hvor jeg optrådte sammen med Bent Falbert, efter at have haft ca. en times tid samme eftermiddag til at orientere mig i bogen.

Men efter de følgende dage – også på en journalists opfordring – at have studeret et par tekster, som Prehn tidligere havde begået, og samtidig have fået læst bogen mere grundigt vurderede jeg ikke, at Prehn havde de tekstlige evner og især de karakteregenskaber, som det har krævet at udtænke, skrive og få udgivet bogen, herunder den kynisme at lade helt uskyldige MF-kolleger lide i ugevis under mediers, kloge-Ågers og politikerkollegers mistanke.

Teksten fortsætter efter annoncen

Det er altså forkert – man fristes til at sige løgn – når Kvist påstår, at jeg ”flere gange og med stor autoritet” har udtalt mig om forskellige forfattermuligheder. Jeg har på udgivelsesdagen peget på Prehn med alt muligt forbehold. Siden da har jeg gentagne gange peget på én eneste mulig forfatter: Sass. Og det gør jeg stadig – med al den sagkundskab, ekspertise og muligvis autoritet, som jeg måtte have. Men Kvist, Sass og andre skeptikere kan jo læse min grundige argumentation i bogen. Jeg vil hermed udfordre dem til en dyst på argumenter. Lad os kæmpe på argumenter. Lad enhver snak om gætterier forstumme, og lad os få kendsgerningerne på bordet. Kendsgerningerne, som de fremgår af bogen og hele kommunikationssituationen omkring den. Disse kendsgerninger er jo alt vi har, indtil en af de ganske få personer, der kan dokumentere, hvem forfatteren er, med forlagskontrakt, mails og lignende, lækker sådant til pressen.

Læs Corydons ambivalente afgang.

Og gid også Henrik Qvortrup gad læse min e-bog, inden han siger sin mening om min argumentation, som han i dag (stadig d. 28-07-2015) i MetroXpress finder er ”en tynd kop te”. Men det, han karakteriserer, er sin egen avis’ gengivelse af bogens argumentation. Og her er jeg helt enig. Men man kan jo heller ikke få det hele med i en kort artikel i en hurtig læst avis. Og Qvortrup har åbenbart fået indtryk af, at det, at Køge er nævnt flere gange end Aarhus, er et vigtigt argument i min bog. Det er det ikke, men det indgår som en detalje i den større helhed, som rummer mange andre og mere vægtige detaljer.

Link til mx.dk: Qvortrup: Lektors afsløring af Sass er en tynd kop te.

Læs kommentaren Den unævnelige socialdemokrat.

Læs kommentaren Er Mogens Lykketoft den hemmelige socialdemokrat?.

Link: Se overblik over medieoptrædender og budskaber i dagene efter 10-02-2014.

Forløbet efter de første dage efter bogens udgivelse førte så til, at jeg skrev denne Groft sagt i Berlingske (d. 18-02-2014):

 

Skide smart, Sass!

Socialdemokraterne er på gruppemødet i dag nødt til at indse, at den fraværende Rasmus Prehn, som de alle sammen mistænker for at være den anonyme kilde til "Den hemmelige socialdemokrat", simpelthen ikke er smart nok til den rolle. Hvis det var ham, så ville han i dagene, siden bogen udkom, have fodret medierne med de steder i bogen, hvor han havde sørget for sit alibi. Der er egentlig kun to i S-gruppen, der har intellektuel kapacitet, frækhed, mod og kynisme nok til at være ophavsmand til den bog. Det er Corydon og Sass. Da bogen hiver tæppet væk under Corydon og Thorning, så er det indlysende, at kilden til "Den hemmelige socialdemokrat" er Sass. Og da det eneste interessante og nye i bogen er historien om, at Thorning og Corydon ventede med at PET-slagte Sass, indtil han havde forhandlet regeringsgrundlaget igennem i tårnet, så skal bogen bidrage til, at de to ekspederes ad Helvede til. Det uskyldige forfattergidsel Prehn bør nyde sin skiferie i Norge med familien. Mens Sass bør bombardere os med sine omhyggeligt forberedte alibi-citater fra bogen, som beviser, at det ikke er ham.

 

Det medførte så et interview i BT (18-02-2014), hvor jeg gentog argumentationen fra Groft sagt. Selv om ingen herefter kunne være i tvivl om, at en person, som BT præsenterer som ekspert i retorik og sprog, klart peger på Sass som den mest sandsynlige forfatter, så har dette ikke, så vidt jeg ved, medført andre reaktioner end en forarget afvisning i en indskudt bemærkning kort efter fra Michael Kristiansen i Tirsdagsanalysen på TV2 News. En bemærkning om, at der var en eller anden, der havde peget på Sass, og at man ikke bare kunne tillade sig at slynge den slags ud.

Og det har Kristiansen jo ret i. Derfor skrev jeg med en koncentreret indsats de næste par måneder e-bogen ”Hvem skrev Den hemmelige socialdemokrat?” Ikke for at diske op med gætterier, men for at levere de argumenter, som min faglige ekspertise og erfaring kunne give.

E-bogen viser, hvor langt man med en tilstræbt objektiv sprog- og kommunikationsanalyse kan komme på at afsløre, hvem forfatteren er. Og det er meget tæt. Faktisk står jeg i samme situation, som den berømte TV-detektiv Colombo ofte stod i: Han havde ved hjælp af skarpsindig analyse, psykologisk indsigt og almindelig sund fornuft tidligt i forløbet regnet ud, hvem den skyldige var med 99,8 procents sikkerhed, men han manglede endnu det fældende bevis, som kunne overbevise en juridisk dommer.

Ud over e-bogen med forfatterbestemmelse har jeg flere gange brugt bogen som øjenåbnende reference i min daglige kommentator-gerning på Berlingske, som bidragyder til den satiriske spalte Groft sagt (stoppet 01-09-2018, kk). Det er til dags dato blevet i alt 17 Groft sagt’er om den hemmelige socialdemokrat. Tallet 17 – som er steget fra 12, siden dengang jeg skulle finde relevante Groft sagt’er frem for at skrive første version d. 28-07-2015 af denne kommentar – er overraskende stort. Det er et af topemnerne blandt mine Groft sagt’er. Enhver, som orker at læse paraden af grovheder igennem nedenfor, må indse, at ingen forlægger kan ønske sig bedre omtale, ja vel næsten reklame for en bog, end det jeg har tildelt denne bog. Man skulle næsten tro, at jeg arbejdede efter aftale med direktør Jakob Kvist og hans hemmelige forfatter Sass for at skabe fortsat interesse for deres bog. Derfor er det jo ret udannet, at Kvist reducerer al min møje til bare at være ligegyldige gætterier.

Groft sagt’er om bogen (se også ovenfor: ”Skide smart, Sass!”)

Link: Find flere Groft sagt’er i Berlingske

Læservejledning: Hvis du kun orker én, så læs den første nedenfor, ”Årets hemmelige skandale”. Resten bringes i kronologisk orden.

 

Groft sagt’er om bogen (se også ovenfor: ”Skide smart, Sass!”) 1

 

Årets hemmelige skandale [bragt i Berlingske 07-07-2014, underrubrikker bruges ikke fast i Groft sagt i avisen] 1

Folketingsårets største skandale er, at hverken stjerneanmeldere eller politiske kommentatorer har gennemskuet det storslåede spin omkring og i bogen "Den hemmelige socialdemokrat". 1

Hemmelig Machiavelli [13-02-2014] 1

Hvis MF Rasmus Prehn ikke er forfatteren, så må det betyde, at der i den socialdemokratiske gruppe sidder en hemmelig Machiavelli, som kynisk manipulerende har skrevet bogen på en måde, så alle tror, at det er den uskyldige Prehn, der er forfatteren. 1

Le kynismen bort [16-02-2014] 1

Politiske TV-serier, bøger og kommentarer, som ikke opfattes gennem et humoristisk filter, er altid direkte undergravende, fordi pointen altid er den samme, nemlig at politikerne i virkeligheden mener noget andet, end det, de siger. 1

Bogspin og guldspind [20-02-2014] 1

Hvis den anonyme socialdemokrat skal have banket sine salgstal op i nærheden af Ritt Bjerregaards "Kommissærens dagbog" på 321.000, så bliver han nødt til også selv at protestere voldsomt mod sin egen bog og kræve den destrueret. 1

Dr. Spins død [25.02.2014] 1

I sagen om, hvem der er forfatter til successatiren over den socialdemokratiske folketingsgruppe, udviser ellers helt ustyrlige politiske kommentatorer som Qvortrup, Falbert og Michael Kristiansen en lammefrom kedsomhed. 1

Godmorgen i klubben [17-03-2014] 1

I politik gælder reglen om, at hvis man ikke kan knuse sin fjende, så er det mest hensigtsmæssigt at slutte sig sammen med ham. Så nu er Corydon blevet medlem af "Morgenmadsklubben". 1

Den hemmelige Prehn [30-03-2014] 1

Hvordan kan Rasmus Prehn, Mogens Jensen og andre være panikslagne ved tanken om at være forfatter til en underholdende bog, som propaganderer for åbenhed, demokratiske forhold i gruppen og politisk lederskab? 1

Reserverne til pumperne! [18-04-2014] 1

Bogen "Den hemmelige socialdemokrat" har åbenbart gjort ledelsen opmærksom på folketingsgruppens skjulte intelligensreserve af backbenchere. Nu dukker den ene efter den anden anonyme frem fra gruppens dyb og kaster sig ind i partiets kamp for at vinde næste valg. 1

Den hemmelige Q [07-11-2014] 1

Ved at udgive bogen "Den hemmelige socialdemokrat" anonymt tvang Sass sin forlægger, Jakob Kvist, til at tage slæbet med alle de dumme journalistinterview, som Qvortrup i øjeblikket er nødt til selv at tage for at få solgt sin bog. 1

Thornings Helle-kampagne [02-04-2015] 1

Hvis det lykkes Thorning at importere sig selv fra EU til Danmark, så må Løkke forblive i Græsted og Sass vente med at springe ud som forfatter til ”Den hemmelige socialdemokrat” og modtage velfortjent anerkendelse for sin ætsende Helle-satire. 1

Sass desperat [16-06-2015] 1

Hvis det ikke handlede om landets fremtid, burde annoncen fra "Den hemmelige socialdemokrat" med løfter om mere ætsende satire få alle til at stemme socialdemokratisk. 1

Happy end for satire [03-01-2016] 1

Elskere af politisk satire kan i 2016 håbe på en ramsaltet fortsættelse, ”Den hemmelige socialdemokrat II”, hvor Sass som Mette Frederiksens suveræne rådgiver kæmper desperat med Dansk Folkeparti om flygtningeskræmte vælgere. 1

Kofods selvmål [25-01-2016] 1

Tragisk, at Socialdemokratisk politik justeres så hurtigt, at et artigt læserbrev fra partisoldat Kofod bliver til et ufrivilligt satirisk selvmål, inden det når ud til læserne. 1

Ligegyldig rettelse [03-02-2017] 1

Fremtrædende politiske kommentatorer og eksperter mener, at det forkerte, lave væksttal fra Danmarks Statistik kan have kostet S regeringsmagten ved valget i 2015. 1

Spring ud, Sass! [16-10-2017] 1

Det er på tide, at Henrik Sass Larsen i åbenhed modtager sin fortjente hyldest for ”Den hemmelige socialdemokrat”. 1

Lig i skabet 1

19-06-2018: Men så må denne Groft sagt ifølge oberst Møllers logik være endnu mere skabs-antisocialdemokrat. 1

 

 

Årets hemmelige skandale [bragt i Berlingske 07-07-2014, underrubrikker bruges ikke fast i Groft sagt i avisen]

Folketingsårets største skandale er, at hverken stjerneanmeldere eller politiske kommentatorer har gennemskuet det storslåede spin omkring og i bogen "Den hemmelige socialdemokrat".

Når SF forlader regeringen, Thornings lederskab anfægtes, og Lars Løkke får en kæmpe nedtur, så er det, fordi en masse spin fra politikerne mislykkes. Vellykket spin hører vi ikke meget om. Men det findes. Det klareste tilfælde fra folketingsåret er bogen ”Den hemmelige socialdemokrat”, som stadig lever blandt almindelige danskere, men som for længst er forsvundet fra den politiske TV-føljeton som en skandale. Groft sagt har (18/2) ud fra en kombineret spin- og tekst-analyse påpeget, hvem forfatteren er. Men takket være en dygtig spin-indsats fra forfatteren og forlæggeren i deres netværk i kommentariat og medierne er denne skandalesag død. Og selv om S-ledelsens hær af spindoktorer efter grundige studier af bogen og lidt omtanke også må have indset, hvem forfatteren er, så er sandheden så partiødelæggende, at Thorning og Corydon har været tvunget til at køre melodien om, at bogen er ren fiktion og derfor ikke en politisk sag. Folketingsårets største skandale er, at hverken stjerneanmeldere eller politiske kommentatorer har gennemskuet det storslåede spin omkring og i denne bog. 


Hemmelig Machiavelli [13-02-2014]

Hvis MF Rasmus Prehn ikke er forfatteren, så må det betyde, at der i den socialdemokratiske gruppe sidder en hemmelig Machiavelli, som kynisk manipulerende har skrevet bogen på en måde, så alle tror, at det er den uskyldige Prehn, der er forfatteren.

Bogen ”Den hemmelige socialdemokrat” kan være skrevet af hundredvis af mennesker i den politiske elite af politikere og journalister på Christiansborg. Men forlagsdirektør Kvist siger, at forfatteren sidder i S-gruppen. Mange i gruppen og et bookmakerbureau er enige om, at det så kun kan være Rasmus Prehn. Men han benægter at være hemmelig socialdemokrat. Hvilket også er rigtigt, for han er højt profileret som den MFer, der har gjort mest åbent oprør mod Thornings og Corydons politiske linje. Hvis både Kvist og Prehn taler sandt, så må det betyde, at der i gruppen sidder en Machiavelli, som kynisk har skrevet bogen på en måde, så alle tror, at det er den uskyldige Prehn, der er forfatteren. I dække af stakkels Prehn nedbryder dette hemmelige monster den nuværende ledelse med demoraliserende intern sladder. Sig ikke, at det er umuligt. Det er faktisk muligt at leve hemmeligt i S-gruppen i årevis. For nylig dukkede således en hemmelig Kirsten Brosbøl op og blev miljøminister. Så der kan sagtens også gemme sig en hemmelig Machiavelli i gruppen.


Le kynismen bort [16-02-2014]

Politiske TV-serier, bøger og kommentarer, som ikke opfattes gennem et humoristisk filter, er altid direkte undergravende, fordi pointen altid er den samme, nemlig at politikerne i virkeligheden mener noget andet, end det, de siger.

TV-serien ”House of Cards” markedsføres for tiden af Berlingske mere intensivt end to Politikenanmeldende professorkolleger og Gyldendalforfattere nogensinde har markedsført hinandens Gyldendalprodukter i Politiken. Samtidig er forsigtige Berlingske bekymret for den kynisme, som serien fremmer. Og som også bogen ”Den hemmelige socialdemokrat” synes at fremme. Groft sagt må berolige Berlingske. Politik har altid kun været til at holde ud, hvis det opfattes med humor. Politiske TV-serier, bøger og kommentarer, som ikke opfattes gennem et humoristisk filter, er direkte undergravende, fordi pointen altid er den samme, nemlig at politikerne i virkeligheden mener noget andet, end det, de siger. Også politiske kommentatorer er kun udholdelige, hvis de opfattes med humor. At gennemleve en Tirsdagsanalyse på TV2 News med Mogensen & Kristiansen uden humoristisk filter er en værre tortur, end det var for Groft sagt’s moster, som desværre var født helt uden humoristisk sans, at udholde en ”Gøg og Gokke”-film. Hun var grådkvalt over de to mænd, som hun fandt uforståeligt kyniske og onde.


Bogspin og guldspind [20-02-2014]

Hvis den anonyme socialdemokrat skal have banket sine salgstal op i nærheden af Ritt Bjerregaards "Kommissærens dagbog" på 321.000, så bliver han nødt til også selv at protestere voldsomt mod sin egen bog og kræve den destrueret.

Uanset hvad man mener om bogen ”Den hemmelige socialdemokrat”, så er det den politiske bog, som er lanceret bedst i Danmark siden Ritt Bjerregaards ”Kommissærens dagbog”, som i 1995 solgte 321.000 eksemplarer i form af pirattryk som tillæg til dagbladet Politiken. Læren af begge bøger er, at politiske bøger sælger bedst, når de 1) handler om, at kollegerne til forfatteren er magtbegærlige og forfængelige, og 2) udkommer under stærke protester. Enten fra forfatteren selv og forlaget, således som Ritts bog. Eller fra alle dem, som bogen udleverer, således som ”Den hemmelige socialdemokrat”. Bogen er snart solgt i 25.000 eksemplarer, hvilket vil give ca. 1 mio kr. i forfatterindtægter. Men man fornemmer efter gruppemødet tirsdag en vis afmatning i S-gruppens protester. Det er ødelæggende for det fortsatte salg. Hvis den anonyme socialdemokrat skal have banket sine salgstal op i nærheden af Ritts, så bliver han nødt til også selv at protestere voldsomt mod sin egen bog og kræve den destrueret. Hvilket forlaget selvfølgelig skal nægte. Så vil millionerne vælte ind.


Dr. Spins død [25.02.2014]

I sagen om, hvem der er forfatter til successatiren over den socialdemokratiske folketingsgruppe, udviser ellers helt ustyrlige politiske kommentatorer som Qvortrup, Falbert og Michael Kristiansen en lammefrom kedsomhed.

Skarpe og ofte morsomme politiske kommentatorer som Henrik Qvortrup (TV2) og Bent Falbert (Ekstra Bladet) forpasser normalt ikke den mindste anledning til at lade galden flyde. Men i sagen om, hvem der er forfatter til successatiren over den socialdemokratiske folketingsgruppe, udviser de to og alle andre kloge-Åger på Christiansborg og omegn en lammefrom kedsomhed. Den ellers gennemkyniske skarpretter Qvortrup har endda optrådt som dydens vogter og advaret mod ”justitsmord” på den person, som S-gruppen i øjeblikket mistænker. Og i Tirsdagsanalysen (TV2 News) måtte selveste dr. Spin, Michael Kristiansen, fortvivlet med dybe panderynker opgive at finde en mening med bogen. Toppolitikere som Thorning og Løkke har med en voksende hær af særlige rådgivere igennem mange år uden held forsøgt at få kontrol over strømmen af gætterier og fantasier fra nådesløse kommentatorer som Qvortrup, Falbert og Kristiansen. Men der skulle altså bare en enkelt anonym socialdemokrat til at omgøre dem til tre harmløst pludrende tanter.


Godmorgen i klubben [17-03-2014]

I politik gælder reglen om, at hvis man ikke kan knuse sin fjende, så er det mest hensigtsmæssigt at slutte sig sammen med ham. Så nu er Corydon blevet medlem af "Morgenmadsklubben".

Groft sagts læser har i en mail spurgt, om det, at Bjarne Corydon nu er blevet medlem af ”Morgenmadsklubben”, en af kaffeklubberne i den socialdemokratiske folketingsgruppe, betyder, at forfatteren til den satiriske bestseller Den hemmelige socialdemokrat så ikke skal findes i denne kaffeklub. For forfatteren afskyr Corydon, som er bogens magtliderlige, kyniske overskurk, der styrer usikre Thorning med fast hånd. Så hvis forfatteren er medlem af Morgenmadsklubben – argumenterer læseren – så ville han aldrig have godkendt Corydon som fortrolig kaffeklubbroder, fordi han ikke kan døje ham. Groft sagt giver læseren ret i, at sådan vil normale mennesker ræsonnere. Men i politik er det stik modsat. Her gælder reglen om, at hvis man ikke kan knuse sin fjende, så er det mest hensigtsmæssigt at slutte sig sammen med ham. Denne regel bandt den berømte firebande, Nyrup, Auken, Ritt og Lykketoft ubrydeligt sammen i mange år. Og samme regel har allerede få dage efter bogudgivelsen tvunget de to dødsfjender, Corydon og den anonyme forfatter, til at dele intriger, rundstykker og kaffe.


Den hemmelige Prehn [30-03-2014]

Hvordan kan Rasmus Prehn, Mogens Jensen og andre være panikslagne ved tanken om at være forfatter til en underholdende bog, som propaganderer for åbenhed, demokratiske forhold i gruppen og politisk lederskab?

Rasmus Prehns afvisninger af at være den hemmelige socialdemokrat, som har skrevet bogen af samme navn, har åbenbart været for effektive. For han sank hurtigt igen hen i glemsel. Derfor er Prehn nu gået ud med denne melding: ”Der er måske altid et eller andet i sådan en bog, partiet kan lære af, for eksempel at være knap så topstyret og mere inkluderende. Men sådan gik det ikke. Inden vi så os om, begyndte en mindre heksejagt.” Og Henrik Qvortrup, TV2 News, som altid er på jagt efter noget, som kan pustes op til sensation, mente, at Prehn nu igen måtte være hovedmistænkt. Men det mest sensationelle ved bogen er, at der ikke er opstået en kappestrid om forfatterskabet. Hvem kan dog være modstander af en underholdende bog, som propaganderer for åbenhed, demokratiske forhold i gruppen og politisk lederskab? Når man tænker på de bjerge af opbyggelig politisk litteratur, som dræber alt omkring sig under læsningen, så bør forfatteren af denne bog være stolt over al den latter og indsigt, han har skabt ved kakkelbordene. Groft sagt påtager sig gerne forfatterskabet, hvis ingen andre vil.


Reserverne til pumperne! [18-04-2014]

Bogen "Den hemmelige socialdemokrat" har åbenbart gjort ledelsen opmærksom på folketingsgruppens skjulte intelligensreserve af backbenchere. Nu dukker den ene efter den anden anonyme frem fra gruppens dyb og kaster sig ind i partiets kamp for at vinde næste valg.

Mange spørger stadig, hvem det mystiske jeg i den anonyme bog ”Den hemmelige socialdemokrat”, mon er. Dette jeg er en person med stor kreativitet og en sjælden evne til skarp politisk og psykologisk analyse. Hvordan kan S-ledelsen lade en så talentfuld person sidde på bageste bænk i mange år i folketingsgruppen i en tid, hvor partiet har desperat brug for alle talenter? Men nu har bogen så åbenbart gjort ledelsen opmærksom på folketingsgruppens skjulte intelligensreserve. Tidligere på året udnævnte man den helt ukendte backbencher Kirsten Brosbøl til miljøminister. Så dukkede den endnu mere ukendte Leif Lahn Jensen frem med et forslag i Berlingske onsdag om, at det bl.a. skal deklareres på mælkekartonerne, hvor mange penge mejeriet betaler til politiske partier. Hvem bliver den næste backbencher på banen med det revolutionerende innovative politiske forslag, som redder S ved næste valg? Der er stadig en syv-otte ukendte og anonyme medlemmer i gruppens hemmelige politiske talentmasse, som nu bør rejse sig og kæmpe som partiets Holger Danske. Ingen nævnt, ingen glemt.


Den hemmelige Q [07-11-2014]

Ved at udgive bogen "Den hemmelige socialdemokrat" anonymt tvang Sass sin forlægger, Jakob Kvist, til at tage slæbet med alle de dumme journalistinterview, som Qvortrup i øjeblikket er nødt til selv at tage for at få solgt sin bog.

Henrik Sass Larsen var langt smartere til at lancere sin bog ”Den hemmelige socialdemokrat” end Henrik Qvortrup, som i øjeblikket må slide sig igennem ydmygende interviews for at sælge sin bog ”Q” ved at forklare, at der ikke er nogen forskel på tys-tys-kilden og så en hospitalsansat, som lækker detaljer fra kendissers sygejournaler. Det ville have ødelagt salget af ”Den hemmelige socialdemokrat”, og spoleret Sass’ karriere, hvis han i det ene interview efter det andet havde forklaret, at han var blevet urimeligt behandlet, dengang han ikke blev finansminister, og derfor nu havde skrevet en bog som fortalte sandheden, både om Thorning, Corydon og Mette Frederiksen og ikke mindst Sass selv. Ved at skrive bogen anonymt tvang Sass forlægger Jakob Kvist til at tage slæbet med alle de dumme journalistinterview. Og fordi så mange i S-gruppen ikke kan læse indenad, så skældte gruppemedlemmer hinanden ud for at være forfatteren. Så medietoget kørte for fuld damp, og alle vælgerne købte bogen for at løse gåden om, hvem forfatteren er. Og det vil man fortsat gætte på, længe efter ”Q” er glemt.


Thornings Helle-kampagne [02-04-2015]

Hvis det lykkes Thorning at importere sig selv fra EU til Danmark, så må Løkke forblive i Græsted og Sass vente med at springe ud som forfatter til ”Den hemmelige socialdemokrat” og modtage velfortjent anerkendelse for sin ætsende Helle-satire.

Socialdemokraterne har haft succes med forårets Helle-kampagne, som begyndte med hendes indholdsløse, men følelsesstærke nytårstale. Helle har teoretisk alle muligheder som politiker: en køn, yngre blondine, som automatisk vækker opsigt i enhver forsamling af statsledere. Og egentlig drømmer alle danskere om en statsminister med lidt glamour, som vi kan beundre i den politiske grødmasse af anonymiteter, trivialiteter og teknikaliteter. Helles problem har været, at hun virker kold og usikker, når hun tumler med lokale danske småproblemer som dagpenge. Hvis hun med kampagnen formår at udskifte den krampagtige, hakkende Ishøj-Helle med den fra EU importerede skudsikre glamour- og charme-Helle med det ekstra gear, så må Løkke efter næste valg genoptage sin karriere som Lille Lars, der egentlig aldrig forlod Græsted. Og Sass må vente med at springe ud som forfatter til ”Den hemmelige socialdemokrat” og modtage velfortjent anerkendelse for sin ætsende Helle-satire.


Sass desperat [16-06-2015]

Hvis det ikke handlede om landets fremtid, burde annoncen fra "Den hemmelige socialdemokrat" med løfter om mere ætsende satire få alle til at stemme socialdemokratisk.

Hvis Thorning fortsætter som statsminister efter valget, vil Løkke hade det. Men de, som vil hade det allermest, findes i Socialdemokratiet. For som bekendt er det således i politik, at de værste fjender ikke er dine politiske modstandere i andre partier. De værste fjender er dem i dit eget parti. Magtkampe, soloridt, brud på kollegiale aftaler osv. trækker bitre spor i ethvert politisk parti. Nu har ”Den hemmelige socialdemokrat” i desperation over muligheden af en sejr til Helle og Corydon ladet sit forlag indrykke en anonym helsides annonce i Politiken, som lyder ”Stem socialdemokratisk – og få flere interessante historier fra Christiansborg.” Som mange stadig husker, er ”Den hemmelige socialdemokrat” en nådesløs satire over en usikker, inkompetent partileder, der er i lommen på Corydon, som samvittighedsløst udnytter Sass’ tillid til ham, og Helles naivitet til at tryne Sass med PET-anklager og selv score finansministerposten. Hvis det ikke handlede om landets fremtid, burde denne annonce med løfter om mere ætsende satire få alle til at stemme socialdemokratisk.


Happy end for satire [03-01-2016]

Elskere af politisk satire kan i 2016 håbe på en ramsaltet fortsættelse, ”Den hemmelige socialdemokrat II”, hvor Sass som Mette Frederiksens suveræne rådgiver kæmper desperat med Dansk Folkeparti om flygtningeskræmte vælgere.

Corydon har mange tekniske kvaliteter. Det fremgår klart af bestseller-satiren fra 2014 ”Den hemmelige socialdemokrat”, hvor han er én af dansk satirelitteraturs fæleste skurke. Men trods sine mange tekniske kvaliteter, har Corydon næppe evnerne til at lave en anonym satire om, hvordan han narrede Henrik Sass Larsen og huggede finansministerposten for næsen af ham i 2011. Derfor er det en glædelig ting for dansk satire, at det er Corydon, der nu er blevet befriet fra Christiansborgs politiske trædemølle af sine netværksbrødre i McKinsey, og at det er Sass, der bliver. Det varsler godt for landets mange elskere af politisk satire. Vi kan nu håbe på en ramsaltet fortsættelse, ”Den hemmelige socialdemokrat II”, hvor Sass som Mette Frederiksens suveræne rådgiver kæmper desperat med Dansk Folkeparti om flygtningeskræmte vælgere. Og Sass vil kunne sikre sin fortsatte anonymitet som forfatter ved at gøre sig selv til en endnu værre skurk, end Corydon var i den første.

Læs kommentaren Corydons ambivalente afgang.


Kofods selvmål [25-01-2016]

Tragisk, at Socialdemokratisk politik justeres så hurtigt, at et artigt læserbrev fra partisoldat Kofod bliver til et ufrivilligt satirisk selvmål, inden det når ud til læserne.

EU-parlamentsmedlem Jeppe Kofod (S) havde et læserbrev i Politiken tirsdag med overskriften ”Jeg får klaustrofobi, når Dansk Folkeparti leger fort”. Her sammenligner han ”grænsehegnet” i Kastrup og politibetjentene ved grænsen til Tyskland med små børn, der leger fort ved at slæbe dyner, luftmadrasser og gamle flyttekasser ind i stuen, og som absolut ikke gider dele deres lakridssnørebånd med Mohammed, som står uden for fortet og er blevet lidt brødflov. Alt sammen meget morsomt. Og så alligevel uhyggeligt, ja tragisk. For læserbrevet slutter profetisk således: "Når Tulle, Lille Lars og Inger har fået lov at lege færdig, skal dynefortet pilles ned igen." Her er Kofod jo blevet overhalet af lynudviklingen i hans eget parti, således at "den hemmelige socialdemokrat, Sass, og Mette F." nu også burde indgå i denne opremsning. Tragisk, at Socialdemokratisk politik justeres så hurtigt, at et artigt læserbrev fra partisoldat Kofod bliver til et ufrivilligt satirisk selvmål, inden det når ud til læserne.


Ligegyldig rettelse [03-02-2017]

Fremtrædende politiske kommentatorer og eksperter mener, at det forkerte, lave væksttal fra Danmarks Statistik kan have kostet S regeringsmagten ved valget i 2015.

Danmarks Statistik (DS) har meddelt, at væksten i 2012-15 var 1,1 procent og ikke 0,5 procent, som man først meldte ud. Fremtrædende politiske kommentatorer og eksperter mener, at det forkerte, lave tal fra DS kan have kostet S regeringsmagten ved valget i 2015. Men rettelsen har afstedkommet absolut intet postyr blandt politikere. Det skyldes, at rettelsen ikke kan bruges af et hold politikere til at angribe et andet hold politikere med. Hvem gider angribe DS? Og Mette F. og Sass Larsen er desuden så lykkelige over at være sluppet af med Thorning og Corydon, at de ikke vil himle det mindste op om, at Thorning og Corydon egentlig fortsat burde regere – også fordi Sass så ville have været nødt til at skrive en fortsættelse af sin satire ”Den hemmelige socialdemokrat” (2014) for at få gjort endegyldigt kål på dem.


Spring ud, Sass! [16-10-2017]

Det er på tide, at Henrik Sass Larsen i åbenhed modtager sin fortjente hyldest for ”Den hemmelige socialdemokrat”.

Thorning er gået meget igennem, så titlen på hendes ny bog, ”Hvad man ikke dør af”, kan godt bruges om hende. Men den passer langt bedre på Henrik Sass Larsen; for i hans tilfælde er man ikke i tvivl om, at det, han ikke døde af, også har gjort ham stærkere. Corydon og Thorning sendte ham til tælling, og Corydon tog i Det sorte Tårn den finansministerpost, Sass længe havde drømt om. Men Sass vendte stærkt tilbage ved egen kraft og er i dag mægtig gruppeformand og statsrevisor. Derfor er det på tide, at Sass i åbenhed modtager sin fortjente hyldest for ”Den hemmelige socialdemokrat”. Sass turde (med ghostwriter) skrive en satire om Thorning og Corydon, mens alle andre stadig tav. Og han kan med velgørende satirisk virkning bruge Thornings bogtitel som ny indholdsmættet undertitel til sin egen.

Læs kommentaren Spring ud, Sass!


Lig i skabet

19-06-2018: Men så må denne Groft sagt ifølge oberst Møllers logik være endnu mere skabs-antisocialdemokrat.

Kollega Lars Møller mente d. 14/6, at denne Groft sagt er skabssocialdemokrat, fordi jeg i Berlingske nogle dage forinden vurderede, at det var uartigt, at Løkke havde stemt for 13 af Thorning-regeringens 45 udlændingelempelser uden at sige det i Folketingets afslutningsdebat.

Men så må jeg ifølge den møllerske  logik være endnu mere skabs-antisocialdemokrat. For 16 gange har jeg her i Groft sagt klart påpeget, hvilken topsocialdemokrat der er forfatter til den herlige satire over socialdemokratiet, ”Den hemmelige socialdemokrat” (2014).

Og her ville hele den socialdemokratiske top inderligt ønske, at forfatteren i stedet var oberst Møller. Men så let slipper de ikke.

 


--- Ja, det var det hele. I alt har Berlingske som sagt til dato bragt 17 Groft sagt’er af mig om, at den hemmelige socialdemokrat ikke er spor hemmelig.

Læs kommentaren Den unævnelige socialdemokrat.

Læs kommentaren Corydons ambivalente afgang.

Læs kommentaren Spring ud, Sass!

Læs Køllebank’en Dansk Trump

Link: Find flere Groft sagt’er i Berlingske.

*********************************

Klaus Kjøller, ©klaus@kjoeller.dk

Opdateringer:

19-12-2015: Groft sagt’en ”Dr. Spins død” [25-02-2014] tilføjet – og konsekvensrettelser udført. Det var en fejl, at denne ikke var med fra begyndelsen.

03-01-2016: Groft sagt’en ”Happy end for satire” [03-01-2016] tilføjet – og konsekvensrettelser udført.

25-01-2016: Groft sagt’en ”Kofods selvmål” [25-01-2016] tilføjet – og konsekvensrettelser udført.

01-02-2016: Link indsat.

03-02-2017: Endnu en Groft sagt ”Ligegyldig rettelse” [03-02-2017]  tilføjet, så der nu har været bragt i alt 15, som er relevante for sagen. Desuden typografiske forbedringer.

11-10-2017: Link indsat til kommentaren Spring ud, Sass!

16-10-2017: Endnu en Groft sagt ”Spring ud, Sass!” tilføjet, så der nu har været bragt i alt 16, som er relevante for sagen. Desuden konsekvensrettelser.

04 og 05-05-2018: Layoutforbedringer og kontrol af links.

23-10-2018: Layoutforbedringer med top- og bundmenu

04-11-2018: Groft sagt nr. 17 fra d. 19-06-2018 tilføjet.

10-12-2018: layoutforbedring. Link indsat til Køllebank: Dansk Trump.

08-01-2019: layoutforbedringer.

12-11-2021: layoutforbedringer.

 

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk