Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

Bibliotekerne, lektørudtalelse

2021, 14. oplag

2016, print on demand

2015, print on demand

 

 

 

 

 

Først lagt op 28-09-2021; senest opdateret 28-09-2021 13:39:36

 

 

Foto: DMJX

 

 

Studier modner politisk

Mine erfaringer fra ca. 40 års omgang med humaniora-studerende som lektor på Københavns Universitet er, at det nok er nogenlunde samme politiske fordeling som på Journalisthøjskolen.

 

 

 

En undersøgelse blandt studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus viser, at lige under 60 procent af de journaliststuderende på anden eller tredje semester stemmer enten på Enhedslisten, Radikale Venstre eller SF.

Enhedslisten er det største parti med 24,3 procent af stemmerne, mens Radikale Venstre er næststørst med 21 procent. Til sammenligning viser seneste måling af befolkningen, at 9,7 procent ville stemme Enhedslisten, mens kun 4,3 ville stemme på Radikale Venstre.

Mine erfaringer fra ca. 40 års omgang med humaniora-studerende som lektor på Københavns Universitet er, at det nok er nogenlunde samme politiske fordeling som på Journalisthøjskolen. Men der skete også en kraftig politisk modning hen mod studiets afslutning i forbindelse med valg af emne til den store afsluttende specialeopgave som skal kunne bruges i en ansættelsessituation med hård konkurrence om de gode stillinger. Så det må med, at uddannelse ofte også gør studerende som ligger langt til venstre mærkbart mere realistiske.

Historien om at journalisters opgave er at holde øje med magthaverne og sætte fokus på samfundets problemer tiltrækker ganske sikkert venstreorienterede mere til uddannelsen. Senere indser de så at journalisters største udfordring i virkeligheden er at finde et godt job i et marked af stadig hårdere konkurrerende medier, hvoraf mange trues på eksistensen.

 

 

 

Læs

 

Læs

 

 

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk