Først lagt op 02-03-2023,,senest opdateret 02-03-2023 14:10:17

 

 

 

 

 

”Daddy” Vanopslagh vendte forleden tilsyneladende ryggen til TikTok. Og flere politikere fra mange partier skyndte sig at følge efter. Foto : MereMobil.dk

 

Daddy i front

 

For en fremmed magt er et folketingsmedlems private, tophemmelige mobil langt bedre til at røbe farlige hemmeligheder, end en folketingsmobil proppet med betænkninger, mødeindkaldelser og fortrolige samtaler med journalister og kolleger.

 

For et par dage vendte LA-leder Alex Vanopslagh ryggen til den Kina-producerede mobil-app TikTok. Faren for aflytning og indsamling af private, fortrolige oplysninger var for stor. Og Daddy, som i seneste valgkamp var en ren atlet på TikTok-appen i videoer med afslappet, alternativ optræden, gik foran. Flere politikere fulgte efter med alvorstunge, ansvarlige ansigter på TV om at begrænse spionfaren.

Og alle scorede på idealisme-dyden: Især politikere må ofre en farlig app, når det gælder Danmarks frihed.

Nu viser det sig så, at ansvarligheden ikke vejer så tungt, at appen også blev slettet på deres private mobil.

Der gælder åbenbart blandt politikere den opfattelse, at bare appen ikke befinder sig på deres Folketingsmobil, så spionerer den ikke.

Men sandheden er, at for en fremmed magt er en MF’s private, tophemmelige mobil med kørende kameraer, åbne mikrofoner, kunstig intelligente indretninger som Siri og intime breve til de nærmeste langt bedre til at røbe farlige hemmeligheder, end en Folketingsmobil proppet med betænkninger, mødeindkaldelser og fortrolige samtaler med journalister.

 

 Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

 

 

Læs

 

 

 

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

Læs

 

 

 

 

 

© klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

 

 

Boris