Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Aldrig udsendt til pressen, grundet forfatterens afsky for undertrykkelse.

Bibliotekerne fik dog mulighed for at lave en lektørudtalelse:

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

2023, paperback, 2. rev. udg. 17. oplag

2004, 2007, paperback, 2016, print on demand. ePub

2015- , print on demand. ePub siden 2013

 

 

 

 

Først lagt op 08-02-2024; senest opdateret 08-02-2024 11:22:13

 

Marchen Neel Gjertsen blev d. 08-01-2024 udnævnt til administrerende, ansvarshavende chefredaktør på Jyllands-Posten.

Privatfoto fra TV: Klaus Kjøller

 

Hovsa!

Aldrig før har en ansvarshavende chefredaktør debuteret med en mere opsigtsvækkende raketopsendelse for skriftsproget

 

 

 

 

 

Den 8. januar 2024 blev 38-årige Marchen Neel Gjertsen udnævnt til administrerende, ansvarshavende chefredaktør på Jyllands-Posten. Godt gået!

Men allerede d. 19. januar fortalte hun så i Euroman, hvordan hun havde hjulpet en ven med "omfattende afsluttende akademisk opgave på mere end 50 sider". En opgave, der tilmed fik "en meget høj karakter". Selv om det var ”i et fag, jeg intet kendskab har til selv.”

 

Den 6. februar kom så undskyldningen fra Marchen i hendes egen avis: ”Jeg vil hverken forklare, forklejne eller forsvare denne sag. Jeg vil kun beklage. Både som privatperson, samfundsborger og chefredaktør er der her tale om utrolig dårlig dømmekraft fra min side.” Og over for Ritzau gør hun det klart, at hun ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Men selvfølgelig kan sagen da forklares. Og egentlig ret godt:

1.   Privatperson: Oplysningerne om hendes hjælp til at få en høj akademisk karakter skal fremhæve hvor langt hun er villig til at gå for at hjælpe sine venner. Hun nøjes ikke bare med at skrive jobansøgninger som skaffer dem til samtale, hvadenten det handler om ”sosu, ingeniør, pædagog, jeg nailer den hver gang.” (citat fra Euroman). Hun er altså ikke en egoistisk karrieremager.

 

2.   Samfundsborger: Hun sætter med sin åbent erklærede, succesrige eksamenshjælp fokus på kvalitetsproblemerne i vores uddannelsessystem. Officielt består kandidaterne jo kun, hvis de har en veldefineret faglig viden og/ eller fagspecifikke færdigheder. Marchen beviser, at der findes fag, hvor det ikke er spor nødvendigt. Ikke dårligt gået af en nytiltrådt chefredaktør for et af landets toneangivende dagblade.

 

3.   Chefredaktør for et skriftligt medie: Ingen tvivler efter denne sag på skriftsprogets afgørende betydning for at få succes – og forstå, hvad en sag egentlig handler om.

 

Men selvfølgelig er der også tale om dårlig dømmekraft, nemlig om hvordan visse danske medier helt forudsigeligt vil reagere i en sag som denne. Der arbejdes vistnok i øjeblikket især på at afsløre skandalen om, hvilken særlig god ven det egentlig er, Jyllands-Postens nye ansvarshavende chefredaktør har hjulpet med eksamenssnyd. Derfor er der nu lukket for yderligere kommentarer fra hovedpersonen – også om alt det principielt interessante i sagen.

 

© Klaus Kjøller

 

 

 

Læs

 

 

Læs

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk