Først lagt op 19-04-2024,,senest opdateret 21-04-2024 12:44:08

 

 

 

 

Hooligans/ supporters Nikolaj, Joakim og Troels støtter landsholdet i en kamp om Europamesterskabet i 1984.

Foto: Privat

 

 

Børn bedst hjulpet i Charlottenlund

 

Forberedelsen til din egentlige karrieres begyndelse kan trække ud og gå ud over dine børns netværks-potens

 

 

Valg af bosted og omgangskreds er nok det vigtigste for din karriere og for dine børns fremtid.

Når man derfor i en høj alder gør livsregnskabet op, så afslører det meget om ens måde at leve sit liv på, hvordan man har valgt bosted og omgangskreds.

 

I Jyllands-Posten kunne man i går læse denne udtalelse af en ung, succesrig direktør *:

”Mine børns forudsætninger for at klare sig godt er større i Charlottenlund end i Slagelse. I Charlottenlund er der mange ressourcestærke forældre, som på positiv vis kan være med til at præge institutioner og skoler. Samtidig kan mine børn få venner med forældre, der har spændende job og liv, og som på den måde kan virke som inspirationskilder.”

 

Svært at være imod. Men hvorfor har fruen og jeg så ikke gjort det samme?

 

Afledning fra det væsentlige

Da vi for ca. 50 år siden skulle vælge vores første hus, så vi på mange huse i nærheden af København, sikkert også i Charlottenlund og lignende steder. Men parcelhuse var ikke vores kop the, fandt vi hurtigt ud af. I hvert fald ikke parcelhuse, vi havde råd til at bo i. Derfor endte vi med at vælge mellem to gårdhave-huse. Ét i Hedehusene og ét i Allerød. Men da det i Hedehusene var et helvede af bil-støj fra motorveje, blev huset i Allerød, så vores bolig.

Og vi brugte ikke et sekund på at overveje kvarterets netværks-potentiale. Derimod gik vi meget op i at få huset haste-indrettet til også at rumme vores første barn som kort efter – som planlagt -- dukkede op.

 

Vi var i den grad optaget af bare at overleve som offentligt ansatte lønmodtagere – nu med barn --, at der ikke var overskud til også at vurdere kvarterets netværkspotens.

 

Først verdensberømt forfatter

Det måtte så komme til senere, når jeg var blevet en verdensberømt forfatter med tilsvarende indtægter, berømmelse og passende bolig. Så skulle jeg vise Verden, hvordan en omsorgsfuld far valgte at bo blandt forældre til vores børns legekammerater, som både havde spændende job og levede et inspirerende liv.

 

Men mit gennembrud lod vente på sig. År efter år. Trods overmenneskelig selvtillid og flid. Og i tilgift kunne vi ganske ofte i aviserne læse at vi i virkeligheden slet ikke havde råd til de tre børn, vi efterhånden fik. År efter år gik vi stadig katastrofalt mod fallit.

 

Børn overladt til filfældigheder

Nu er børnene så for længst flyttet hjemmefra og har reddet os fra fallit. Til gengæld truer alskens fysiske elendigheder. Og jeg har ikke fornemmelse af at børnenes valg af bopæl hviler mere bevidst på netværkspotenser end vores gjorde. Men hvor skulle de også have lært det?

 

Skylden er min. Skæbnen ville ikke mit gennembrud ind i en højere sfære. Eller også lod jeg mig bare altfor ofte aflede af mindre væsentlige ting. Måske havde vi det lidt for sjovt. I hvert fald bor vi stadig i det samme hus. Som i øvrigt er meget velegnet som senior-bolig -- i et kvarter med mange livskloge seniorer. Uden vi skænkede det en tanke, da vi flyttede ind.

 

*) Sander Janca-Jensen, 34 år, Administrerende direktør i Flatpay. Jyllands-Posten Erhverv, 18-04-2024.

 

KLAUS KJØLLER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boris