Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Aldrig udsendt til pressen, grundet forfatterens afsky for undertrykkelse.

Bibliotekerne fik dog mulighed for at lave en lektørudtalelse:

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

2023, paperback, 2. rev. udg. 17. oplag

2004, 2007, paperback, 2016, print on demand. ePub

2015- , print on demand. ePub siden 2013

 

 

 

 

Først lagt op  24-05-2024. Senest opdateret 24-05-2024 13:49:11

 

14-06-2019: Folkemødet i Allinge på Bornholm. Danska Liberal Alliances nya partiledare Alex Vanopslagh talar vid huvudscenen på Cirkuspladsen.

Foto: News Øresund - Johan Wessman/ Creative Commons

 

 

Bryder Vanopslagh sammen og tilstår statsministerdrømmen?

 

Godt, der også er noget for os politiske nørder at diskutere seriøst, mens hovedpersonernes ansigter nærlæses for dyder på skærmen af befolkningen.

 

 

 

 

 

Mette Frederiksens opinionstal er skrumpet voldsomt i seneste måling, så hun er nødt til at finde et eller andet at angribe, så journalisterne har noget andet at skrive om, end hendes elendige måling. Det blev så Vanopslagh som hun angriber for ikke at ville melde sig åbent som statsministerkandidat.

Det gode for hende ved dette er, at hun viser livstegn, trods vælgernes dødsdom. Håbet er at dette livstegn vil skabe mere sympati omkring hende, hvis hun på skærmen lykkes med at udstråle dyderne kompetence og idealisme. Det gælder om ikke at se spor død og opgivende ud.

Det dårlige for hende er at Vanopslagh af journalisterne, som skal lave dagens indslag om Mettes angreb, nu placeres endnu tydeligere som hendes sandsynlige besejrende rival i det danske folk.

Og medierne vil sværme om Vanopslagh for at få ham til at levere sit svar til Mette lige netop til deres medie. Altså får Vanopslagh rig lejlighed til i vores to bærende politiske medier TV Avisen og TV 2 Nyhederne i sit svar til Mette ideelle muligheder for at udfolde sig maksimalt med alle dyder: ærlighed, idealisme, stabilitet og kompetence. Hvis han da overhovedet gider stille op. Men det gør han nok. Kun en torsk er dum nok til ikke at gide besvare en siddende, ydmyget statsministers spørgsmål med respekt og omhu på landsdækkende TV.

TV Avisen og TV 2 Nyhederne er vores bærende politiske medier fordi de når ud til de 94 % ikke-nørdede vælgere i landet. Alle andre medier når samlet højst ud til de 6 % særligt politisk interesserede.

Hvordan så med substansen? Er det en god idé for Alex at rette sig efter Mette og erklære at han gerne vil være statsminister? Som udpræget politisk nørd, mener jeg klart nej. Men andre nørder mener noget andet. Godt, der også er noget for os nørder at diskutere, mens hovedpersonernes ansigter nærlæses for dyder på skærmen af befolkningen.

 

© Klaus Kjøller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk