Kommen­tarer og moraler.

 Først lagt op 29-12-2023

Senest opdateret 29-12-2023 12:52:44

 

BRITTA-HISTORIEN

KUNST

VIDENSKAB

POLITIK OG MEDIER

RELIGION OG TRO

EPISTEL 666

ÅH, JEG KOMMAER!

”DRENGEN DER SKREV”

MENU

 

Det vides endnu ikke om også den danske regering vil rense dansk politik for de mange selvfølgeligheder som har raseret vores politik i mange år.

Privatfoto: Klaus Kjøller fra TV

 

Politisk tomgang dødsdømt

Kendt politiker gør oprør mod selvfølgeligheder i politik. Ændringdueligheden bør øges, erklærer han.

Parlamentsmedlem Adrian Jones gør nu åbent oprør mod den officielle politiske linje i Demokratisk Socialliberalt Centrumsparti (DESOC). Han har igår udsendt en pressemeddelelse, hvori han klart markerer sin afstand til to væsentlige punkter i sit partis politik, således som den blev vedtaget på sidste partikongres. Han afviser bl.a., at alle vigtige mål bør fremmes mest muligt, ligesom han lægger luft til det på kongressen meget debatterede princip om, at alt, hvad der ikke står til at ændre, må tages til efterretning -- hvis der ikke er andet at gøre.

Ændringsdueligheden bør styrkes

--- Realiteten er, at alle erfaringer peger på, at der altid er andet at gøre, hævder Jones. --- Derfor bør princippet lyde: Alt, hvad der ikke kan ændres, bør straks gøres ændringsdueligt.

Jones er allerede langt fremme med planer om et kommissionsarbejde som skal udstikke en række fremadrettede ændringsduelighedskriterier.

--- Det bliver en helt ny epoke i DESOCs historie, siger Jones. – Ja, i hele landets politik.

En stærk politik bør ikke meningsfuldt kunne afvises

Partiformand og regeringschef John Smith tager oprøret med sindsro:

-- Jeg har fuld tillid til, at vores partis 13 kommunikationsrådgivere har formuleret vores politik på en måde, så den ikke meningsfuldt kan modsiges. Hvis vi politikere ikke kan have fuld tillid til eksperterne, hvor er vi så henne i et moderne samfund? spørger John Smith. --- Men vi er et rummeligt parti, så vi vil sagtens også kunne operere under en række ædruelighedskriterier.

--- Øh? Spørger KjoellerNEWS.

--- Undskyld: ændringsduelighedskriterier, ler Smith. --- Selvfølgelig.

Uddannelsespolitik gør partiskifte umuligt

Formanden for oppositionspartiet SocialCentral Liberalt Demokratisk Parti (SOCELD), Ken Baseball, har i anledning af Jones' oprør udtalt, at han har haft et hold af sprogforskere til at analysere DESOCs (Demokratisk Socialliberale Centrumsparti. red.) seneste partiprogram. De fandt intet, som kunne modsiges. Derimod fandt de tre stavefejl og syv kommafejl, som de stadig diskuterer.

-- Men vi er et tolerant parti, siger Ken Baseball. -- Så hvis Adrian Jones fastholder, at DESOCs program faktisk indeholder noget, som det er sprogligt muligt at være uenig i, vil jeg lytte med stor interesse.

Adrian Jones afviser på det bestemteste at have i sinde at skifte parti.

-- Jeg hører fortsat hjemme i DESOC (Demokratisk Socialliberalt Centrumsparti, red.). SOCELDs (SocialCentralt Liberalt Demokratisk Parti. red.) uddannelsespolitik om at Ingen, som under ingen omstændigheder kan, skal heller ikke tvinges, ligger så milevidt fra det, jeg og mit parti står for: Alle, som måske kan, bør også så vidt muligt have chancen – indtil enhver klart kan se, at det er håbløst.

Hens Angell: Åbenlyse fejl kan forbedres

Politisk kommentator Hens Angell fremhæver at de mange ideologiske konflikter i landets to bærende politiske partier ikke bør overdrives:

--- Det er væsentligt at huske på, at der bag alle uenigheder på tværs af partierne hersker stor enighed om, at ethvert partiprogram, som rummer åbenlyse fejl, kan forbedres væsentligt ved at fejlene rettes. Og hvis alt så alligevel glipper, kan vælgerne trøste sig med, at ingen, bortset fra et skrumpende antal parti-nørder, læser programmerne. Politik i dag er i praksis et TV-show, dog stadig med tale mellem latterkaskaderne.

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk