Studielederens hjørne, forside à

Spørgsmål og svar ßà

Oversigt over instituttets fag, centre, fagkoordinatorer og seneste studieordninger

ßà Studielederens breve ßà

Studielederens semesterplaner

Kursuskonsulenter på Audiologopædi

 

Senest opdateret 4/12 2007

Kursuskonsulenter i Audiologopædi (forslag fra Carsten Elbro d. 16/11; justeret af studielederen d. 27/11 og senere).

·         Logopædi: dysfasi (ph.d.-stipendiat Rikke Rikke Vang Christensen i samarbejde med ph.d.-stipendiat Kikki Førsteliin Andersen).

·         Logopædi: afasi (Lise Randrup Jensen, VIP)

·         Logopædi: stemmevanskeligheder, stemmedannelse (Inge Kølle)

·         Logopædi: Læbe-ganespalte m.v. (Line Dahl Jørgensen til og med vintereksamen 2007/08; derefter Elisabeth Willadsen, ny VIP)

·         Logopædi: Stammen (Bi Gram)

·         Logopædi: Dysartri (Annesofie Ishøy Nielsen).

·         Audiologi: medicinsk, teknisk, pædagogisk (Per Nielsen)

·         Sprogvidenskab: grammatik, fonetik m.v. ( Mads Poulsen)

·         Kommunikationshandicap: (Trine Thyrsted)

·         Teknisk audiologi (Erik Schmidt).

Hvad er en kursuskonsulent?

En vip (professor, lektor, adjunkt eller ph.d.-stipendiat) eller dvip (= ekstern lektor) som koordinerer semesterplanen for undervisningen og eksamen på et givent kursus eller på en del af et kursus. Kursuskonsulenterne må også meget gerne komme med forslag til fordybelseskurser (og undervisere) på kandidatdelen. Desuden kan de bistå ved sjældnere opgaver som fx modifikationer af studieordningen for deres fagelementer. Det drejer sig især om de logopædiske fagelementer, som får hver deres konsulent: dysfasi, afasi, stemmevanskeligheder og stemmedannelse, læbe-ganespalte, stammen, og dysartri. Men det gælder også flerlærerfagene audiologi, kommunikationshandicap og sprogvidenskab I. Spørgsmål om omfang og indhold af eksamen, skal så stilles til dem. Hvis kursuskonsulenterne er alvorligt i tvivl, skal de henvende sig til fagkoordinatoren (Carsten Elbro) eller studielederen (Klaus Kjøller). Praktiske spørgsmål om eksamen skal stilles til Lis Lachtane eller Marianne Andersen

Honoreringen af kursuskonsulenternes arbejde sker efter deres faktiske timeforbrug. Det kan variere betydeligt efter hvilket kursus der er tale om. Med tiden skal der fastsættes nogle faste normer for arbejdet. Lise Randrup har allerede lavet et stort forarbejde til dette. Men i den overgangsperiode vi er i lige nu, skal der også være plads til en eventuelt ekstraordinær indsats fra kursuskonsulenternes side fordi man oplever at behovet er der.